Witam tak jak w temacie,jutro wchodzi Zapdos i nie wiem jakie kontry na niego brac..,a nie chce poczas walki z nim za dużo pokemonów potracic ktoś coś poradzi? podpowie?
"Powoli i z rozmysłem potyka się ten, który biegnie"
Jakie konty na Zapdosa?
|
Witam tak jak w temacie,jutro wchodzi Zapdos i nie wiem jakie kontry na niego brac..,a nie chce poczas walki z nim za dużo pokemonów potracic ktoś coś poradzi? podpowie?
"Powoli i z rozmysłem potyka się ten, który biegnie"
Najlepsza opcja jest... Werble...
Golem z atakami kamiennymi. Dobry bedzie Tyranitar oraz Ryhdon z atakami ziemno kamiennymi ![]() Z lodowych Piloswine i Articuno, ewentualnie mocny Jynx. Cloyster i Lapras jako ze maja typ wodny beda bardzo szybko odpadac, ale ataki lodowe beda efektywne. Dragonite z smoczymi bedzie mocne obrazenia zadawac ale niestety szybko odpadnie ze wzgledu na wrazliwosc. Jesli dobrze pamietam roslinne maja nie efektywnosc na prad. A Solar beam jest bolesnym atakiem wiex Egxecuty jak najbardziek beda w punkt ![]() Chetnie tez wyslucham porad ![]() ![]() "Towarzystwo poszukujących prawdy jest nieskończenie lepsze niż tych, którzy wierzą, że ją znaleźli." Terry Pratchett
Wg tej mądrej stronki https://pokemongo.gamepress.gg/pokemon/145 najlepsze będą: Golem i Tyranitar , w dalszej kolejności Omastar i Rhydon. Pomijam poki ze słabym CP i małą ilością HP i def jak Jynx czy Mamut.
|