Po dobiciu prawie do 30 levelu naszło mnie takie pytanie. Za każdym razem jak usiłuję wbić się na gym gra sugeruje mi 6 pokemonów do walki. Bardzo często są to dziwne zestawy nawet nie z największym CP. Pytanie brzmi: czym gra sugeruje się w dobieraniu tych 6 poków do walki? czy chodzi o największą skuteczność przeciwko tym są są akurat w gymie? Ja i tak stosuje własne strategie np poprzez pakowanie wo walki puków z mniejszym CP i w ogóle zatrzymywanie tych w większym w celu ustawiania ich w gymie po wygranej walce albo podbiciu i pewnie wiele osób tak robi. Ale ostatnio mnie zaciekawiło czym kieruje się gra w takim a nie innym dobieraniu.
![[Obrazek: generator.php?action=generate&uid=6760&n...ve=Jolteon]](http://forum.pokemon-go.pl/generator.php?action=generate&uid=6760&name=Deltatrek&team=Valor&startdate=18.07.2016&level=30&city=Wawa&country=pl.png&favoritepokemon=Lapras&cpone=2732&cptwo=2723&cpthree=2689&cpfour=2660&cpfive=2357&pokemonone=Rhydon&pokemontwo=Rhydon&pokemonthree=Vaporeon&pokemonfour=Vaporeon&pokemonfive=Jolteon)